Galleriat

 

Kansainvälisen tanssin päivän Gaala 2011Käännekohta

Ensimmäinen Gaala järjestettiin Teatterikuopalla Haukiputaalla 29.4.2011.  Esiintymässä oli mm. Jorma Uotinen, Riku Lehtopolku,  Liisa Hei! and her HAHAHA dancecompany.

Kuvat: Pirjo Lempeä

 

Hölmölän väki ja Gavinaattori  gavinaattori-1

Teos perustuu perinteisiin Hölmöläisten tarinoihin ja sukelletaanpa myös vedenväen maailmaan. Perinteiset tarinat on tuotu tunnistettavasti tähän päivään.Teoksessa on ihan tavallinen viisihenkinen perhe (vai liekö sittenkään ihan tavallinen) ja kaikesta huolehtiva täti. Teoksen alussa perheen isä saa lahjaksi navigaattorin. Tätä ihmeellistä kapistusta täytyy lähteä testaamaan, mutta ennen kuin se on saatu toimimaan, ehtii tapahtua monenlaista. Lopulta matkalle päästään ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Teoksessa tanssivat: Tiina Andersin, Asta Hartikainen, Leena Korhonen, Mia Lappalainen, Hanna Sirén ja Teemu Tuohimaa. Lisäksi teoksessa tanssii ryhmä Oulun taidekoulun pidemmälle ehtineitä oppilaita.

Kuvat: Pirjo Lempeä

 

Tanssimarssi 4.12.2011 Valve-näyttämöllä  001

Tanssikomppania esittää Tanssimarssi -näytöksen Valveella sunnuntaina 4.12. klo 18.00. Näytöksessä on mukana mm.: Latino Mamas, Mia Jaatinen, Liisa Hei! and her HAHAHA dancecompany, Milla Keskitalo ja Jouni Uosukainen sekä sooloja ja duettoja. Tanssilajeina Street Dance, latinoshow, showtanssi, nykytanssi sekä äiti-vauva -tanssi.

Kuvat: Iivari Karjalainen / Jarkko Heikkinen www.jarkkoheikkinen.net

 

Tanssin päivän gaala 2012 Teatterikuopalla  009

Vierailevina tanssijoina nähtiin moninkertainen hip hopin ja housen suomenmestari Lasse Hyttinen sekä Pieni suomalainen balettiseurue, joka esitti klassisen balettiperinteen helmiä, sisältäen perinteisiä versioita sekä niiden uusia tulkintoja.  Paikallisia tanssitaiteilijoita gaalassa esiintyi mm. teoksessa Naisten kymppi, joka kertoo kuuden erilaisen naisen ja tapahtuman juontajan 10 kilometrin lenkin matkasta. Teos on tehty 30 rajapyykin ylittäneille tanssijoille, tanssiteatteria ja nykytanssia sekoittaen. Gaalassa nähtiin useita Oulun seudun tanssin ammattilaisia, harrastajia ja OAMK:n tanssin opiskelijoita.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Tanssia kaikille -tapahtuma 2012  Finding Nijinsky

Oulun seudun tanssikoulut ja tanssin harrastustoimintaa järjestävät tahot esittelivät toimintaansa ja osaamistaan.  Mukana olivat: Oamk:n showtanssin erikoiskoulutusryhmä, Balettikoulu Sinikello, Tanssikoulu Sulava, Niilin Neito itämaisen tanssin yhdistys, Oulunsuun Nuorisoseura, Oulun Taidekoulu, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Oulunsalon Nuorisoseura,  Tanssikoulu Tango, Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi, Cross Move Company, Tanssikeskus City Dance, Kiiminkijoen opisto, Flamencotanssikoulu Amanecera, Eliots ry.  Oulun Tanssikomppaniaa edustivat Milla Keskitalo ja Jouni Uosukainen.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Voihan Rakkaus!  001

Voihan Rakkaus! oli konserttimainen kokonaisuus, joka pureutui rakkauden eri osa-alueisiin ja muotoihin.  Kokonaisuudessa nähtii eri tanssinlajeja ja siinä käsiteltiin rakastumista, parisuhdetta, menetyksiä, sukupolvien välistä yhteyttä ja rakkautta.  Esityksessä nähtiin miten kävi, kun rakkaus suklaaseen on vastustamaton?  Rakkauden koominenkin puoli esittäytyi.  Voihan Rakkaus! -tanssikonsertista julkaistiin myös verkkolehti Kaks Kasia # 1.  Kokonaisuudessa esiintyi Oulun seudun tanssin ammattilaisia sekä tanssin  harrastajia.  Esiintyjien ikäskaala on laaja; nuorin on 6 ja vanhin 75 vuotta.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Normipäivä mg_7268

Nuorisoproduktio Normipäivä on Oulun Tanssikomppanian ensimmäinen oma tuotanto.  Ensemble sai ensi-illan 16. helmikuuta Teatterikuopalla Haukiputaalla ja kiertää Oulun kouluja maalis-huhtikuussa.  Tanssijat löytyivät kolmesta eri tanssikoulusta Oulun alueelta.  Koreografian tekivät ja tanssit harjoituttivat: Hanna Appell, Mia Jaatinen ja Hanna Siren. Tuottajana toimi Irene Räty.  Oulun kaupungin juhlavuoden rahaa saatiin.  Yhteistyötä tehtiin Oulu Opiston Kiiminkijoen yksikön ja Oulun Taidekoulun kanssa.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Kansainvälisen tanssin päivän gaala 2013 Teatterikuopalla013

Järjestyksessään kolmas kanasainvälisen tanssin päivän gaala järjestettiin, kuinkas ollakaan, jälleen Teatterikuopalla Haukiputaalla.  Esiintyjiä oli jälleen paljon ja tansseja esiteltiin laidasta laitaan.

Lin Hwai-Minin viestin viimeinen kappale:
Tule, sulje televisiosi, sammuta tietokoneesi virta ja tule tanssimaan.  Ilmaise itseäsi kehosi jumalaisella ja ylevällä instrumentilla.  Tule tanssimaan ja liity toisiin ihmisiin yhteisöllisen sykkeen aalloissa.  Tartu arvokkaaseen ja pakenevaan hetkeen.  Tule juhlimaan elämää tanssimalla.

Kuvat: Iivari Karjalainen

Tanssiva Oulu: Tanssia kaikille! 2013015

Oulun Tanssikomppania järjesti yhteistyössä Koski Dance Companyn kanssa vuoden 2013 viimeisen Oulun päivien tapahtuman Rotuaarilla.  Tanssiva Oulu: Tanssia kaikille! -tapahtumassa nähtiin 23 esityskokonaisuutta useilta eri tanssilajeja edustavilta oululaisilta tanssikouluilta sekä -ryhmiltä.  Oululainen tanssi voi hyvin ja kehittyy koko ajan.  Kiitos kaikille osallistujille!

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Karu luonto -tanssikonsertti Karu010

Oulun Tanssikomppanian kolmannessa tanssikonsertissa keskityttiin luontoon ja luonnon karuuteen.  Aihetta lähestyttiin eri näkökulmista sekä tanssiesityksinä että videoina. Konsertin nivoi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Elina Romppaisen suunnittelema valaistus.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Kansainvälisen tanssinpäivän gaala 27.4.2014 Teatterikuopallamg_3742

Järjestyksessään neljännessä Tanssikomppanian kansainvälisen tanssin päivän gaalassa esiintyivät vastaleivotut suomenmestarit Joonas Piippola ja Tiina Koskenvalta, helsinkiläinen Kinetic Orchestra Jarkko Mandelinin johdolla ja oululaistaustainen Susmita Meyer-Rochow.  Oululaista osaamista edustivat sooloillaan Henna Hanhineva sekä Liisa Heikkinen.  Tanssikouluja sekä harrastajaryhmiä edustivat HAHAHA Dance School/IH-HAHAA, Cross Move Company, Tanssiseura SwingO, Tanssikoulu Amanacerá, Oulun Taidekoulu, Oulu-Opisto Kiiminkijoen yksikkö sekä Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi – työryhmä  H.I.R.V.I.

 

Destroy//mg_2839

Oulun Päivät 2014 avattiin Oulun Tanssikomppanian osalta ulkoilmaesityksellä Destroy//.  Yhdysvaltalainen koreografi Leyya Mona Tawil oli Tanssikomppanian vieraana viikon verran ja veti sekä työpajan että ohjasi esityksen.  Esityksessä tanssivat: Hanna Appel, Laura Feodoroff, Vaatu Kalajoki, Noora Oertel sekä Kaisa Rundelin.  Musiikista vastasivat Kilu Kauppinen ja Antti Rundelin.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Kaikki Tanssii -tapahtuma Rotuaarilla 6.7.2014 mg_5637

Oulun Tanssikomppania toimi jälleen järjestäjänä Oulun Päivät -tapahtumaan liittyvässä Kaikki Tanssii -tapahtumassa.  Rotuaarin lavelle kipusi tanssijoita useista oululaisista tanssikouluista ja kolmituntista elämystä seurasi useampi sata tanssinystävää.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Siivet Solmussamg_9571

Siivet solmussa on tanssia, teatteria ja sirkusta yhdistävä kertomus erilaisuudesta ja ystävyydestä.  Mitä tapahtuu, kun neljän hyvin erilaisen linnun tiet kohtaavat samalla bussipysäkillä, kunkin ollessa matkalla talvehtimaan omaan suuntaansa?  Luvassa on höyhenpöllyä, siipien havinaa ja nokkapokkaakin ennen kuin sulat on suorittu ja matka voi jatkua.  Esitys on Oulun Tanssikomppania ry:n ja työryhmän tuottama teos n. 3-8 -vuotiaille lapsille. Esityksen kesto 40 minuuttia. Esiintyjinä tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaiset; Mia Lappalainen, Katja Lehtola, Anna Myllylä ja Hanna Sirén.  Esitystä voi tilata osoitteesta talous@tanssikomppania.fi

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Iriti minustamg_9865

Selviytymistarina syömishäiriöstä.  Näytelmä kertoo anoreksiaan sairastuvan Nooran tarinan. Noora yrittää hallita elämäänsä syömällä / olemalla syömättä.  Vähitellen koko perheen arki pyörii Nooran syömisen ympärillä.  Nooran paraneminen on hidas ja vaivalloinen tie.

”Mun sisus on kivikasa.
Raunio.
Kyllä sinnekin jotain kasvaa.
Jos ei muuta niin tunkioruusu.”

Teksti: Virpi Haatainen, ohjaus: Anna-Kaisa Järvi, musiikki: laulut Katriina Honkanen, musiikin sovitus: Olli Roman.
Näyttelijät/tanssijat: Henna Holma, Vaatu Kalajoki ja Sanna-Maija Karjalainen.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Kansainvälisen Tanssin Päivän gaala 2015mg_7955

Järjestyksessään viidennessä Kansainvälisen Tanssin Päivän gaalassa oli ohjelmistossa jonlöörausta, street dancea, showtanssia, itämaista tanssia, balettia, tanssiteatteria, swingiä, flamencoa, nykybalettia ja lisää nykytanssia.  Pääesiintyjät tulivat Berliinistä ja Helsingistä.

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Tanssia Kaikille -tapahtuma Rotuaarilla 14.6.2015mg_9696

Tapahtumassa essiintyivät: Oulu-opiston Ruusuntuoksu ryhmä, Cross Move Company, Itämaisen Tanssin Yhdisty Yasmine ry, Amanecera, Tanssikeskus Citydance, H.I.R.V.I -työryhmä, AkDance

Kuvat: Iivari Karjalainen

 

Tanssia kaikille! -tapahtuma Rotuaarilla 3.7.2016

Tusse

Tapahtumassa esiintyivät Balettikoulu Sinikello, CrossMoveCompany, Amanecera, Oulun taidekoulu, Niilin Neito, OAMK Tanssipaja, Oulun Itämaisen Tanssin Yhdistys Yasmine ja Kulttuuripesula. Tapahtuma oli osa Oulun Päivät kaupunkifestivaalia.

Kuvat: Jari Joutsenvaara